Har ni några tips?

På helger har jag verkligen ingenting att göra, om jag inte är med familjen. Idag har jag bara suttit på samma plats i soffan och kollat flera avsnitt av en serie. Jag har fortfarande inte klätt på mig...
Jag tycker det känns riktigt äckligt och inte alls roligt. Mina kompisar brukar ha annat för sig på helgerna. Och eftersom jag inte har alls många kompisar, har jag inget annat att göra än att sitta i soffan. Skulle göra typ vad som helst för att ha fler vänner. Då har man ju oftast någon att hänga med. Men jag är så jäkla blyg och vet inte hur man ska skaffa sig nya vänner, asså ärligt talat vet jag inte hur jag ska göra...
Har ni några tips man kan göra när man inte kan vara med sina vänner?
Har ni några tips på hur man kan skaffa sig nya vänner?
 
Jag är typ desperat efter svaren, haha. Så om ni inte har något annat för er, så svara gärna på de 2 frågorna!
Publicerat i Allmänt
#1 / / Rebecca:

Går ju alltid att fota på helger, träna, baka.
Försök skriva till folk via socialmedier, som går på samma skola eller bor i samma stad som dig. så sätt kan du få kontakt med nytt folk. :)
KRAM

Svar: Åh tack för dina bra tips!
Kram <3
Olivia Nilsson

#2 / / My Fredblad:

Jag skulle 1) Börja snacka med felr människor, co var inte bly för att ta seteget fram! Tänk dig såhär, om en annan männsika skulle göra något mot dig, skulle du tycka det var konstigt? (te.x att du går fram och hälsar) Om du tycker det, då ska du låta bli men annars kör på! 2) Börja på en aktivitet 3) Har du ett djur du kan träna? (te.x Hund/kanin=Agillity ) 4) Ring upp en barndomsvän du inte sätt på flera miljader år och be om att ses och ta en fika! 5) Att skriva till tjejer är inte konsigt, säg bara som det är ((te.x Hejsan, jag tycker du verkar som en hålig tjej och jag ser att du gillar te.x (foto?) och jag tänkte bara höra om du och jag skulle kunna ses någon dag och ta en fika eller kanske (fota?)'

Hoppas du får hjälp av något av det jag skrev :) Annars, bor du i närheten av Stockholm?

Svar: Tack tack tack!Du hjälpte mig verkligen :D
Åh nej, jag bor i Varberg....
Olivia Nilsson

#3 / / Ida:

Börja med någon aktivitet! Då kommer du definitivt få nya vänner!
I alla idrotter (och definitivt i lagsporter) blir det ofta väldigt bra sammanhållning. Var inte heller rädd för att våga prova något mer udda, kanske klättring, karate eller badmintone?

Aktiviteten behöver nödvändigtvis inte vara en sport heller utan du kan lika gärna gå en kurs i foto, teckning, sång eller ett instrument. Ett SUPERBRA tips är att börja med teater om du tycker det verkar intressant. Har själv hållit på med det och förutom att man automatiskt kommer varandra väldigt nära i gruppen så hjälper det jättemycket med självförtroendet och att våga prata inför grupp!

Lycka till! :)

Svar: Tack för dina tips!
Olivia Nilsson

#4 / / Amina:

Jag testade aktivitetssidan (som den heter) när jag kände så. Där kan man skapa egna event eller gå på andras i sin egen stad, eller joina in på något gemensamt intresse. Jag höll i en sån kväll själv faktiskt, jättetrevigt var det! Det kom två tjejer som var superhärliga och vi gick ut och drack öl (man kan ju fika också så klart)

Annars är ju kurser i något du gillar bra! Och att vara lite osvensk och fråga någon rakt upp och ner om denne/dom vill hänga efter skolan ett tag så kan man skaffa lite djupare bekantskaper med annars bara ytliga vänner. :)

#5 / / kmstyle:

gå en kurs, börja med någon sport, fråga dina klasskamrater om du inte kan få vara med någon gång när dom ska ses :)